Houbová omáčka minutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 873 mg
  • Vláknina 25295.6 mg
  • Vitamín A 25295.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme a udusíme doměkka.

  • 2

    V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme koření, přilijeme vývar, promícháme a zhruba pět minut povaříme. Poté zašleháme smetanu, v které jsme umíchali mouku, přidáme sůl a opět asi pět minut mírně povaříme.

  • 3

    Do jiného rendlíku omáčku přecedíme, přimícháme okapané houby, ocet a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu