Houbová omáčka minutka
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Voda pitná
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 22 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 873 mg
- Vláknina 25295.6 mg
- Vitamín A 25295.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme a udusíme doměkka.
-
2
V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme koření, přilijeme vývar, promícháme a zhruba pět minut povaříme. Poté zašleháme smetanu, v které jsme umíchali mouku, přidáme sůl a opět asi pět minut mírně povaříme.
-
3
Do jiného rendlíku omáčku přecedíme, přimícháme okapané houby, ocet a necháme přejít varem.