Britský smetanový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Džem jahodový
  • 300 g Jahody zahradní
  • 150 g Maliny
  • 50 g Mandle
  • 200 g Piškoty dětské kulaté
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1.5 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 255.1 mg
  • Draslík 72.8 mg
  • Vláknina 2493 mg
  • Vitamín A 2493 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaječný krém si připravíme tak, že do hrnce nalijeme 1 litr smetany a dáme ohřát na sporák. V misce rozšleháme žloutky, celá vejce a cukr.

  • 2

    Když smetana dosáhne bodu varu, hrnec sundáme ze sporáku a za stálého míchání přidáváme vaječnou směs.

  • 3

    Hrnec postavíme znovu na sporák a za stálého míchání necháme zhoustnout.

  • 4

    Připravíme si větší skleněnou mísu, směs z hrnce do ní vlijeme, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme vychladnout.

  • 5

    Vždy dva piškoty k sobě slepujeme jahodovým džemem a klademe na dno větší mísy. Na piškoty nalijeme mandlový likér a necháme vsáknout do piškotů. Na piškoty vrstvíme jahody a maliny a vše přelijeme zchladlým smetanovým krémem. Poté mísu zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky.

  • 6

    500 ml šlehačky ušleháme, z chladničky vyndáme ztuhlý dezert a zdobíme ho ušlehanou šlehačkou. Povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu