Telecí kotlety na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Houby sušené
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 160 g Šalotka
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno bílé
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 278.1 mg
  • Draslík 1574.4 mg
  • Vláknina 2475.5 mg
  • Vitamín A 2475.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené hříbky zalijeme horkou vodou a 30 minut je necháme namočené, aby změkly.

  • 2

    Mouku promícháme se solí a pepřem, kotlety v mouce lehce obalíme.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, kotlety do něj vložíme a asi 4 minuty je z každé strany smažíme.

  • 4

    Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé. K máslu přidáme nasekané šalotky, nakrájený česnek a za občasného míchání je zvolna několik

  • 5

    minut zpěníme, až změknou.

  • 6

    Namočené hříbky necháme okapat, vodu nevyléváme. Spolu s čerstvými nakrájenými hříbky je dáme na pánev a doměkka 3 minuty podusíme. Hřiby a cibulku vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Na pánev nalijeme víno a necháme je svařit asi na 3 lžíce. Přilijeme vodu z hub a necháme svařit asi na 125 ml.

  • 7

    Přimícháme smetanu a opatrně prohřejeme. Přidáme nasekaný estragon, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Na pánev vrátíme kotlety, šalotky, houby a vše dobře prohřejeme. Ohřáté rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným estragonem a servírujeme.

Komentáře k receptu