Domácí krémová smetana - Crème fraîche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 1 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Podmáslí kysané 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.

  • 2

    Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Komentáře k receptu