Zapečená štika v křenové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Štika obecná
  • 8 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1477 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 278.7 mg
  • Vláknina 5575 mg
  • Vitamín A 5575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 119.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, vykuchanou štiku nasolíme a pokropíme citronem.

  • 2

    Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou a krátce povaříme. Přidáme nastrouhaný křen, osolíme a osladíme.

  • 3

    Rybu osušíme papírovou utěrkou a vložíme do částí másla vymazaného pekáčku, zalijeme hotovou omáčkou a poklademe plátky zbylého másla. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, podáváme ozdobené plátky citronu a posypané petrželkou.

Komentáře k receptu