Zapečená štika v křenové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1477 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 278.7 mg
- Vláknina 5575 mg
- Vitamín A 5575 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 119.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, vykuchanou štiku nasolíme a pokropíme citronem.
-
2
Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou a krátce povaříme. Přidáme nastrouhaný křen, osolíme a osladíme.
-
3
Rybu osušíme papírovou utěrkou a vložíme do částí másla vymazaného pekáčku, zalijeme hotovou omáčkou a poklademe plátky zbylého másla. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, podáváme ozdobené plátky citronu a posypané petrželkou.