Hovězí steak s pečenou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 700 g Hovězí svíčková
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Petržel - nať
  • 3 g Nové koření mleté
  • 160 g Paprika zelená
  • 160 g Paprika červená
  • 90 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 865 mg
  • Vláknina 4914.8 mg
  • Vitamín A 4914.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: rozehřejeme olej, přidáme nové koření a pepř. Odstavíme, necháme vychladnout a přilijeme limetkovou šťávu. Do mísy dáme steaky a potřeme je marinádou. Přikryjeme a necháme 8 hodin chladit, občas je obrátíme.

  • 2

    Omáčka: Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a 5 minut ji necháme dozlatova zpěnit.

  • 3

    Vložíme drcený česnek, nudličky papriky a 5 minut smažíme. Přidáme smetanu, část petržele a osolíme. Podusíme 3-5 minut, až se omáčka odpaří tak, že zeleninu pouze pokrývá. Potom ji odstavíme.

  • 4

    Vyndáme steaky z marinády, necháme je okapat, ale ne úpině oschnout. Podle chuti je osolíme a opepříme. Na další pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme bifteky a 3-6 minut je z každé strany smažíme. Potom je pokryjeme omáčkou z opečené papriky a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu