Hovězí steak s pečenou paprikou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 700 g Hovězí svíčková
- 3 g Pepř černý mletý
- 25 g Petržel - nať
- 3 g Nové koření mleté
- 160 g Paprika zelená
- 160 g Paprika červená
- 90 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 865 mg
- Vláknina 4914.8 mg
- Vitamín A 4914.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: rozehřejeme olej, přidáme nové koření a pepř. Odstavíme, necháme vychladnout a přilijeme limetkovou šťávu. Do mísy dáme steaky a potřeme je marinádou. Přikryjeme a necháme 8 hodin chladit, občas je obrátíme.
-
2
Omáčka: Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a 5 minut ji necháme dozlatova zpěnit.
-
3
Vložíme drcený česnek, nudličky papriky a 5 minut smažíme. Přidáme smetanu, část petržele a osolíme. Podusíme 3-5 minut, až se omáčka odpaří tak, že zeleninu pouze pokrývá. Potom ji odstavíme.
-
4
Vyndáme steaky z marinády, necháme je okapat, ale ne úpině oschnout. Podle chuti je osolíme a opepříme. Na další pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme bifteky a 3-6 minut je z každé strany smažíme. Potom je pokryjeme omáčkou z opečené papriky a posypeme nasekanou petrželkou.