Biftek na červeném pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Pepř červený celý
  • 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 798.6 mg
  • Vláknina 2177.5 mg
  • Vitamín A 2177.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bifteky trochu naklepeme, osolíme, po obou stranách opepříme. Zrnka celého pepře roztlučeme nahrubo. Bifteky v rozdrceném pepři obalíme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo v oleji. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev bifteky a z každé strany je 2 minuty osmažíme.

  • 3

    Stáhneme oheň a bifteky dosmažíme podle chuti: krvavé potřebují z každé strany ještě 1-2 minuty, střední 3 minuty z každé strany a dobře propečené 4-5 minut z každé strany. Hotové je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

  • 4

    Přilijeme koňak, pánev odstavíme z ohně a koňak zapálíme. Když plameny dohasnou, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí. Opatrně ji ohřejeme, bifteky s ní zalijeme, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu