Biftek na červeném pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 798.6 mg
- Vláknina 2177.5 mg
- Vitamín A 2177.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bifteky trochu naklepeme, osolíme, po obou stranách opepříme. Zrnka celého pepře roztlučeme nahrubo. Bifteky v rozdrceném pepři obalíme.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo v oleji. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev bifteky a z každé strany je 2 minuty osmažíme.
-
3
Stáhneme oheň a bifteky dosmažíme podle chuti: krvavé potřebují z každé strany ještě 1-2 minuty, střední 3 minuty z každé strany a dobře propečené 4-5 minut z každé strany. Hotové je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
-
4
Přilijeme koňak, pánev odstavíme z ohně a koňak zapálíme. Když plameny dohasnou, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí. Opatrně ji ohřejeme, bifteky s ní zalijeme, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.