Bakoňské vepřové kotlety
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 60 g Sádlo škvařené
- 125 g Zakysaná smetana
- 600 g Vepřové kotlety
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Houby čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 40 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 142.6 mg
- Draslík 692.9 mg
- Vláknina 1902.5 mg
- Vitamín A 1902.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.
-
2
Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
-
3
Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.