Omáčka smetanová vaječná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 10 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 118.9 mg
- Draslík 31.7 mg
- Vláknina 44.4 mg
- Vitamín A 44.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
-
2
Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
-
3
Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme najemno. Vsypeme do omáčky a necháme povařit cca 15 minut.
-
4
(Nebo rozkvedláme žloutky v mléce a vlijeme je do omáčky a po odstavení do omáčky vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků).