Omáčka smetanová rajčatová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 114.4 mg
  • Vláknina 1196.4 mg
  • Vitamín A 1196.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

  • 2

    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.

  • 3

    Rajčata omyjeme, dáme povařit a zcedíme.

  • 4

    Zamícháme je do omáčky a povaříme cca 15 minut.

Komentáře k receptu