Fenykl zapékaný se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 125 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 60 g Strouhanka
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 550.8 mg
  • Vláknina 6431.3 mg
  • Vitamín A 6431.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu přivedeme k varu v pánvi, přidáme fenykl nakrájený na plátky a citronovu šťávu a vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat a dáme do lžící másla vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Do hladka utřeme v míse tavený sýr, přidáme mléko, smetanu a vejce. Ušleháme, přidáme sůl, pepř a zalijeme touto směsí fenykl.

  • 3

    Rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla a osmahneme na něm kmín. Posypeme jím fenykl. Rozehřejeme na pánvi zbytek másla, přidáme strouhanku a osmahneme ji, dokud nezhnědne. Posypeme jí povrch fenyklu. Do trouby předehřáté na 180 stupňů dáme péct na 30 minut.

  • 4

    Ihned podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu