Kapr s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Kopr čerstvý
  • 1200 g Kapr obecný
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 8 g Sůl
  • 2 g Hřebíček
  • 2 g Nové koření celé
  • 4 g Majoránka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 223.6 mg
  • Draslík 810.1 mg
  • Vláknina 3907.4 mg
  • Vitamín A 3907.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s kořením, solí a cibulí dáme vařit asi na 20 minut. Filety z kapra naporcujeme a vložíme do vroucího vývaru asi na 5 minut, aby maso změklo, ale nerozpadalo se. Kapra vyjmeme a rozložíme na mísu.

  • 2

    Na hluboké pánvi osmažíme na másle mouku, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou a krátce povaříme, nakonec vmícháme žloutky. Hotovou omáčkou přelijeme kapra na míse a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu