Kapr s koprovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Kopr čerstvý
- 1200 g Kapr obecný
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Petržel kořen
- 8 g Sůl
- 2 g Hřebíček
- 2 g Nové koření celé
- 4 g Majoránka
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 4 g Pepř černý mletý
- 400 ml Zakysaná smetana
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 54 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 223.6 mg
- Draslík 810.1 mg
- Vláknina 3907.4 mg
- Vitamín A 3907.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s kořením, solí a cibulí dáme vařit asi na 20 minut. Filety z kapra naporcujeme a vložíme do vroucího vývaru asi na 5 minut, aby maso změklo, ale nerozpadalo se. Kapra vyjmeme a rozložíme na mísu.
-
2
Na hluboké pánvi osmažíme na másle mouku, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou a krátce povaříme, nakonec vmícháme žloutky. Hotovou omáčkou přelijeme kapra na míse a posypeme nasekaným koprem.