Tagliatelle s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 130 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 350 g Tagliatelle
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 700 ml Voda pitná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 240.7 mg
  • Draslík 437.1 mg
  • Vláknina 5050.8 mg
  • Vitamín A 5050.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní tagliatelle uvaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Nivu a sušené meruňky nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na pánvi zahřejeme smetanu a přimícháme nivu a mléko. Omáčku vymícháme dohladka.

  • 4

    Do horké omáčky přidáme tagliatelle a meruňky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Nakonec pánev odstavíme ze sporáku a přimícháme žloutky a nasekané vlašské ořechy.

  • 5

    Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu