Rajčatová polévka s okurkou a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 4 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 582.9 mg
- Vláknina 6312.5 mg
- Vitamín A 6312.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme trochou horké vody, oloupeme, vydlabeme z nich jadérka a dužinu nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 až 20 minut. Dužina by měla být rozvařená dohladka - pokud ne, můžeme ji případně rozmixovat. Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile zhoustne, odstavíme ji, vmícháme smetanu a necháme vychladnout.
-
2
Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na plátky, kopr posekáme najemno.
-
3
Do hlubokých talířů vložíme plátky okurky, posypeme koprem a zalijeme rajčatovou polévkou.