Rajčatová polévka s okurkou a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 200 g Okurka salátová
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 1200 ml Voda pitná
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 996 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 582.9 mg
  • Vláknina 6312.5 mg
  • Vitamín A 6312.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme trochou horké vody, oloupeme, vydlabeme z nich jadérka a dužinu nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 15 až 20 minut. Dužina by měla být rozvařená dohladka - pokud ne, můžeme ji případně rozmixovat. Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile zhoustne, odstavíme ji, vmícháme smetanu a necháme vychladnout.

  • 2

    Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na plátky, kopr posekáme najemno.

  • 3

    Do hlubokých talířů vložíme plátky okurky, posypeme koprem a zalijeme rajčatovou polévkou.

Komentáře k receptu