Hovězí jazyk pečený na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1028 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 186.5 mg
- Draslík 567.7 mg
- Vláknina 3278.3 mg
- Vitamín A 3278.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a sloupneme kůži. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky.
-
2
Polovinou slaniny prošpikujeme jazyk, druhou polovinu slaniny rozškvaříme v pánvi, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, promícháme s tukem a krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pár minut povaříme.
-
3
Jazyk vložíme do pekáčku, podlijeme smetanovou omáčkou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut, podléváme podle hustoty omáčky. Jazyk vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.