Zelí dušené na smetaně s jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 385.8 mg
- Vláknina 10837.5 mg
- Vitamín A 10837.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pozvolna vaříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Opatrně ji přimícháme k zelí, promícháme a dovaříme. Ke konci vaření přidáme k zelí zakysanou smetanu, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.