Zelí dušené na smetaně s jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Kmín celý
  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Smetana zakysaná 14%
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 385.8 mg
  • Vláknina 10837.5 mg
  • Vitamín A 10837.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pozvolna vaříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Opatrně ji přimícháme k zelí, promícháme a dovaříme. Ke konci vaření přidáme k zelí zakysanou smetanu, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu