Ořechy plněné krémem
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 210 g Ořechy vlašské
- 30 g Ořechy vlašské
- 120 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr krupice
- 350 g Cukr moučkový
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Vanilkový lusk
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.0625 l Smetana čerstvá ke šlehání
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 32 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.3 mg
- Vláknina 6330 mg
- Vitamín A 6330 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhané ořechy smícháme s 2 bílky a v hmoždíři utlučeme. Přemístíme do mísy, přidáme cukr, vanilku, zbylé bílky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku.
-
2
Hmotu dáme do kornoutu s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme malé hromádky. Každou ozdobíme jádrem ořechu a v mírně vyhřáté troubě upečeme do světle růžova.
-
3
Hotové cukroví necháme vychladnout, vždy po dvou spojíme krémem a vložíme do papírových košíčků.
-
4
Na krém svaříme cukr se lžící vody, přidáme strouhané ořechy, vanilku a necháme vychladnout. Vmícháme smetanu a rum.