Ořechové koblížky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 240 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 9 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 140.2 mg
  • Vláknina 2403.8 mg
  • Vitamín A 2403.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté ořechy smícháme se 3 bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Ze zbylých bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbytek cukru. Dvě lžíce této směsi přidáme do namletých ořechů a vzniklou směs vmícháme do zbytku sněhu, přidáme mouku a vanilku.

  • 2

    Hmotu dáme do kornoutu s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem vystříkáme hladké hubinky. Posypeme cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

  • 3

    Hotové kobližky složíme vždy po dvou proti sobě do papírových košíčků a vyplníme ušlehanou smetanou oslazenou krupicovým cukrem.

Komentáře k receptu