Větroplašky se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 26 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 39 mg
- Vláknina 1320 mg
- Vitamín A 1320 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 306.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
-
2
Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.
-
3
Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.