Šafránové ústřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 62 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 158.8 mg
- Draslík 698.2 mg
- Vláknina 4637.5 mg
- Vitamín A 4637.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.
-
2
Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.