Krůta na zázvoru
Suroviny
- 900 g Krůtí prsa
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 4 ks Cibule
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 4.5 dl Vývar drůbeží
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 161 mg
- Draslík 657 mg
- Vláknina 3340.8 mg
- Vitamín A 3340.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa pokrájíme na kousky velikosti sousta. Maso dáme do mísy, osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a kari. Promícháme a necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Čerstvý zázvor oloupeme a velmi jemně nastrouháme. Očištěné cibule drobně pokrájíme. Ve smetaně dohladka rozmícháme Maizenu.
-
3
V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli dozlatova. Přidáme maso, zázvor, promícháme a chvíli smažíme dozlatova. Přilijeme drůbeží vývar, zakryjeme pokličkou a maso dusíme doměkka přibližně 25-35 minut.
-
4
Nakonec přimícháme smetanu, dochutíme solí, krátce povaříme a podáváme.