Kynuté kremrole
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy vlašské
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 40 g Cukr krupice
- 80 g Sádlo škvařené
- 30 g Droždí
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1002 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 63 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 119 mg
- Draslík 511.3 mg
- Vláknina 4862 mg
- Vitamín A 4862 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vykynout. V misce vyšleháme sádlo s máslem, přidáme cukr, žloutek, sůl, mouku, vylijeme kvásek a rukama anebo v kuchyňském robotu vypracujeme tuhé těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Na moukou posypaný vál vyjmeme těsto z mísy a vyválíme z něho plát, ze kterého nakrájíme tenké pásky silné 1 cm a dlouhé 6 cm, namotáme je na máslem potřené trubičkové formičky, skládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným bílkem, obalíme v pomletých ořeších a pečeme v předehřáté troubě dozlatova přibližně 20 minut. Upečené pocukrujeme a naplníme vyšlehanou šlehačkou.