Bramborové lívance s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 60 g Smetana zakysaná 14%
  • 8 g Cukr moučkový
  • 80 g Povidla švestková
  • 1.2 g Sádlo syrové
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 484.8 mg
  • Vláknina 6600 mg
  • Vitamín A 6600 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme je šťouchadlem nebo je nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, trošku cukru a vypracujeme těsto.

  • 2

    Pánev omastíme syrovým sádlem a postupně smažíme dva lívance z obou stran dozlatova. Každý lívanec dáme na talíř, pomažeme povidly a zavineme.

  • 3

    Podáváme jako dezert.

Komentáře k receptu