Kuřecí majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 431.7 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso uvaříme nebo podusíme. Uvařené maso zbavíme kostí a kůže. Zbylé maso nakrájíme nadrobno přes vlákno a smícháme s francouzskou majonézou (2 dílky majonézy smíchané s 1 dílem neslažené šlehačky) a dáme vychladit.

  • 2

    Listy z hlávkového salátu propláchneme a necháme odkapat. Poté je rozložíme na mísu.

  • 3

    Dobře vychlazenou majonézu vyskládáme na salátové listy a ozdobíme dílky citrónu a rajčete.

Komentáře k receptu