Kuřecí majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 64 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 149.5 mg
- Draslík 431.7 mg
- Vláknina 3800 mg
- Vitamín A 3800 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso uvaříme nebo podusíme. Uvařené maso zbavíme kostí a kůže. Zbylé maso nakrájíme nadrobno přes vlákno a smícháme s francouzskou majonézou (2 dílky majonézy smíchané s 1 dílem neslažené šlehačky) a dáme vychladit.
-
2
Listy z hlávkového salátu propláchneme a necháme odkapat. Poté je rozložíme na mísu.
-
3
Dobře vychlazenou majonézu vyskládáme na salátové listy a ozdobíme dílky citrónu a rajčete.