Vajíčková omáčka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Brambory vařené
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Ocet vinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 278.8 mg
  • Draslík 277.5 mg
  • Vláknina 2397.5 mg
  • Vitamín A 2397.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přisypeme polovinu mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme.

  • 2

    Mezitím si v hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, přisypeme zbylou mouku a směs za stálého míchání přidáme pomalu do omáčky. Provaříme, osolíme, opepříme, zakápneme octem a odstavíme.

  • 3

    Omáčku podáváme teplou s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu