Vajíčková omáčka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 278.8 mg
- Draslík 277.5 mg
- Vláknina 2397.5 mg
- Vitamín A 2397.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přisypeme polovinu mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme.
-
2
Mezitím si v hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, přisypeme zbylou mouku a směs za stálého míchání přidáme pomalu do omáčky. Provaříme, osolíme, opepříme, zakápneme octem a odstavíme.
-
3
Omáčku podáváme teplou s vařeným bramborem.