Králík se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1604 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 252.1 mg
- Draslík 988.4 mg
- Vláknina 4072 mg
- Vitamín A 4072 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.
-
2
Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
-
3
Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.