Omáčka se smetanou a majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Česnek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Majoránka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1302 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 157.8 mg
  • Vláknina 2727.5 mg
  • Vitamín A 2727.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, zasypeme majoránkou a zalijeme vývarem. Metlou dobře rozšleháme, přivedeme k varu a povaříme aspoň 10 minut.

  • 2

    Přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu