Omáčka z klobásy se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bobkový list
  • 5 g Nové koření celé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Klobása uzená
  • 250 g Smetana zakysaná 14%
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Brambory vařené
  • 800 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 202 mg
  • Vláknina 4252.5 mg
  • Vitamín A 4252.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přilijeme vodu, ocet, metlou důkladně rozmícháme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu.

  • 2

    Klobásy nakrájíme na kolečka, přidáme do omáčky, krátce povaříme a jakmile omáčka začne vonět po klobáse, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a odstavíme.

  • 3

    Klobásovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu