Omáčka z klobásy se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 202 mg
- Vláknina 4252.5 mg
- Vitamín A 4252.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přilijeme vodu, ocet, metlou důkladně rozmícháme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu.
-
2
Klobásy nakrájíme na kolečka, přidáme do omáčky, krátce povaříme a jakmile omáčka začne vonět po klobáse, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
-
3
Klobásovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.