Koláč s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1059 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 92 mg
- Vláknina 438 mg
- Vitamín A 438 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: smícháme mouku, přidáme sůl, máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
-
2
Vyválíme těsto, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou. Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi. Připravený korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a alobal.
-
3
Náplň: smícháme rozdrcený rokfór se sýrem, přidáme vejce, smetanu, pažitku, dochutíme pepřem a solí. Solíme opatrně, protože rokfór je dost slaný.
-
4
Náplň rozetřeme na korpusu, snížíme teplotu v troubě na 180 °C a koláč pečeme asi 30 minut, až je na povrchu dozlatova upečený. Koláč podáváme teplý.