Dušené řízky v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 100 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika červená
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 763.6 mg
  • Vláknina 4435 mg
  • Vitamín A 4435 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.

  • 2

    Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu