Dušený chřest se smetanovou máčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Chřest zelený
  • 200 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 200 ml Smetana ke šlehání 31%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 33.6 mg
  • Vláknina 419.9 mg
  • Vitamín A 419.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.

  • 3

    Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.

Komentáře k receptu