Dušený chřest se smetanovou máčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 48 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 33.6 mg
- Vláknina 419.9 mg
- Vitamín A 419.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.
-
2
Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.
-
3
Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.