Rychlá ředkvičková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 167.2 mg
- Vláknina 2173.3 mg
- Vitamín A 2173.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkvičky očistíme a zbavíme listů, omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studené vody. Přidáme slepičí bujon a za občasného míchání vaříme 10 minut.
-
3
Nakonec nalijeme smetanu na vaření, necháme přejít varem a můžeme podávat.
-
4
Ozdobíme petrželovou naťí.