Zapékané smetanové makarony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 26 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 235.1 mg
- Vláknina 6493.2 mg
- Vitamín A 6493.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme makarony.
-
2
Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupeme a pokrájíme na kolečka cibuli.
-
3
Svaříme v hrnci smetanu s mlékem. Za stálého míchání přidáváme postupně polovinu sýra, který necháme rozpustit.
-
4
Uvařené makarony dáme do vymazané zapékací mísy, na ně nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme zbytkem sýra.
-
5
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle a poklademe na strouhaný sýr.
-
6
Zapékáme asi 30 minut.