Zapékané smetanové makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 350 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 235.1 mg
  • Vláknina 6493.2 mg
  • Vitamín A 6493.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme makarony.

  • 2

    Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupeme a pokrájíme na kolečka cibuli.

  • 3

    Svaříme v hrnci smetanu s mlékem. Za stálého míchání přidáváme postupně polovinu sýra, který necháme rozpustit.

  • 4

    Uvařené makarony dáme do vymazané zapékací mísy, na ně nalijeme smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme zbytkem sýra.

  • 5

    Nakrájenou cibuli osmahneme na másle a poklademe na strouhaný sýr.

  • 6

    Zapékáme asi 30 minut.

Komentáře k receptu