Křenové karbanátky v paprikové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 7 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Strouhanka
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.13 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 139.4 mg
  • Vláknina 4298 mg
  • Vitamín A 4298 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme v míse s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme.

  • 2

    Na křenovou náplň smícháme v misce nastrouhaný křen, smetanu, papriku a vzniklou směsí plníme karbanátky, které tvarujeme navlhčenými dlaněmi z masové hmoty. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu osmahneme nasucho mouku, přidáme papriku, bobkový list a zalijeme smetanou, necháme povařit do zhoustnutí. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a krátce povaříme. Do omáčky rozložíme karbanátky a můžeme podávat s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu