Křenové karbanátky v paprikové omáčce
Suroviny
- 100 g Křen
- 7 g Sůl
- 7 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Strouhanka
- 5 g Paprika mletá sladká
- 4 g Paprika mletá sladká
- 600 g Maso mleté - mix
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 60 ml Mléko polotučné
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 0.13 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 26 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 139.4 mg
- Vláknina 4298 mg
- Vitamín A 4298 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme v míse s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme.
-
2
Na křenovou náplň smícháme v misce nastrouhaný křen, smetanu, papriku a vzniklou směsí plníme karbanátky, které tvarujeme navlhčenými dlaněmi z masové hmoty. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu osmahneme nasucho mouku, přidáme papriku, bobkový list a zalijeme smetanou, necháme povařit do zhoustnutí. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a krátce povaříme. Do omáčky rozložíme karbanátky a můžeme podávat s vhodnou přílohou.