Ravioli s treskou a mořským jazykem
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná celozrnná
- 60 g Sýr Parmezán
- 450 g Treska aljašská
- 450 g Bramborové noky
- 450 g Mořský jazyk
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 dl Italská bylinková omáčka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 980 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1331 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 382.9 mg
- Draslík 1106.1 mg
- Vláknina 25422.4 mg
- Vitamín A 25422.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso roztrháme na vrstvičky a dáme do mísy. V jiné míse rozmícháme vařené noky, 3 vejce a smetanu. Přidáme rozdrobené rybí maso, sůl a pepř.
-
2
Na lehce posypané desce moukou rozválíme základní těsto z 1 vejce, mouky pšeničné, soli a lžíce olivového oleje. Formičkou vykrájíme kolečka o průměru 7cm. Na každé kolečko dáme lžíci rybí náplně. Okraje navlhčíme, kolečko přeložíme a stiskneme okraje po celé délce k sobě.
-
3
Přivedeme do varu osolenou vodu ve velkém hrnci a 15 minut v ní vaříme ravioli. Poté je scedíme a dáme do servírovací mísy.
-
4
Přelijeme je italskou omáčkou s červeným vínem, posypeme parmezánem a ihned podáváme.