Vdolky s jahodovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 988 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 104.2 mg
  • Draslík 347.4 mg
  • Vláknina 4921.5 mg
  • Vitamín A 4921.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku vsypeme do mísy, přidáme celá vejce, máslo, vanilkový cukr, kypřící prášek, cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teplé vykynout.

  • 2

    Vál posypeme hladkou moukou a vyklopíme vykynuté těsto, rozválíme jeden velký plát silný 2 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Každé kolečko vezmeme do ruky a uprostřed uděláme díru.

  • 3

    Na pánev vylijeme 0,5 l oleje, do rozpáleného oleje dáváme kolečka s dírkou uprostřed a rychle je opečeme z obou stran. Pomalým pečením by nasákla olejem a hodně mastná nejsou dobrá. Do růžová upečené a křupavé vdolky obalujeme v moučkovém cukru a zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu