Slepice dušená s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1158 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 122 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 450 mg
  • Draslík 1153.1 mg
  • Vláknina 925.3 mg
  • Vitamín A 925.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 156.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou.

  • 2

    Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu.

  • 3

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu