Slepice dušená s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1158 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 68 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 122 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 450 mg
- Draslík 1153.1 mg
- Vláknina 925.3 mg
- Vitamín A 925.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 156.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou.
-
2
Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu.
-
3
Vhodnou přílohou je rýže.