Ragú z filé s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 280.1 mg
  • Draslík 187.8 mg
  • Vláknina 2029.8 mg
  • Vitamín A 2029.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme na kostky nakrájené porce filé a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Potom vložíme 4 očištěné, na plátky nakrájené čerstvé houby, podlijeme bílým vínem a dusíme dalších 5 minut. Odstavíme z plotny a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dál už nevaříme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

Komentáře k receptu