Ragú z filé s houbami
Suroviny
- 80 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Houby čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 280.1 mg
- Draslík 187.8 mg
- Vláknina 2029.8 mg
- Vitamín A 2029.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme na kostky nakrájené porce filé a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
-
3
Potom vložíme 4 očištěné, na plátky nakrájené čerstvé houby, podlijeme bílým vínem a dusíme dalších 5 minut. Odstavíme z plotny a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dál už nevaříme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.