Ananasové řezy se žloutkovým krémem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka rýžová
- 160 g Cukr moučkový
- 50 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Ananasová šťáva
- 0.5 kávová lžička Ananasová šťáva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
- 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
- 0.25 kg Kompot ananasový
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 37 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 424.6 mg
- Draslík 137.2 mg
- Vláknina 3320 mg
- Vitamín A 3320 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.
-
3
Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.
-
4
Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.