Ananasové řezy se žloutkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka rýžová
  • 160 g Cukr moučkový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Ananasová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Ananasová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 0.25 kg Kompot ananasový
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 424.6 mg
  • Draslík 137.2 mg
  • Vláknina 3320 mg
  • Vitamín A 3320 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.

  • 3

    Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.

  • 4

    Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.

Komentáře k receptu