Koprová omáčka z hovězího vývaru
Suroviny
- 500 g Hovězí maso vařené
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 7 dl Hovězí vývar základní
- 2.5 dl Smetana zakysaná15%
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 134.3 mg
- Vláknina 252 mg
- Vitamín A 252 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý kopr drobně pokrájíme. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku.
-
2
Hovězí vývar přivedeme k varu, přimícháme kopr, který povaříme přibližně 2-3 minuty a pak přilijeme a pomalu vaříme za stálého míchání smetanu s moukou a máslo. Povaříme přibližně 5-7 minut.
-
3
Omáčku podle chuti dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem.
-
4
Do omáčky dáme plátky vařeného hovězího masa, necháme prohřát a podáváme.