Zapečené brambory s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 599.6 mg
- Vláknina 7431.3 mg
- Vitamín A 7431.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Totéž uděláme s vejci. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova. Pekáček vymažeme máslem po celé ploše včetně boků. Na dno rozložíme brambory, osolíme, rozvrstvíme polovinu osmažené cibule a plátky vajec. Totéž zopakujeme ještě jednou a navrch poklademe samotné plátky brambor. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby na 15 minut. Když se vytvoří na povrchu kůrka, je pokrm hotový.