Dezert z angreštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 69.2 mg
- Draslík 226.7 mg
- Vláknina 9300 mg
- Vitamín A 9300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme.
-
2
Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu.
-
3
Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu.
-
4
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru.
-
5
Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.