Bílá zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 248.8 mg
  • Vláknina 6592.7 mg
  • Vitamín A 6592.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme sádlo, na kostky nakrájenou slaninu, osmažíme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme zelí, zalijeme vodou a vaříme 20 minut.

  • 2

    K uvařenému zelí přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a rozmačkaný česnek, vaříme dalších 10 minut. Ke konci vaření do polévky vlijeme smetanu, majoránku, rozkvedlaná vajíčka a dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu