Jahodové semifreddo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 238.8 mg
- Vláknina 6548.5 mg
- Vitamín A 6548.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.
-
2
Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.
-
3
Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.
-
4
Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.