Jahodové semifreddo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Jahody zahradní
  • 225 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr moučkový
  • 30 g Cukr moučkový
  • 115 g Sněhové pečivo
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Rybíz červený
  • 3 polévková lžíce Likér malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 238.8 mg
  • Vláknina 6548.5 mg
  • Vitamín A 6548.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.

  • 2

    Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.

  • 3

    Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.

Komentáře k receptu