Bílá máslová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 320.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme bílé víno a ocet a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na polovinu množství.

  • 2

    Poté omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Postupně zašleháme na kousky nakrájené máslo. Dochutíme solí,pepřem a zjemníme šlehanou smetanou.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu