Karamelový puding se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 24 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 206.3 mg
- Draslík 62.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 620.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kostky cukru zlehka navlhčíme vodou, vložíme do kastrolu a upražíme dohněda. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, nalijeme do pudingové formy a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím v mléce povaříme cukr a vanilku. V dalším hrnci ušleháme celá vejce, postupně k nim přiléváme vroucí sladké mléko a dobře prohřejeme. Krém vlijeme do formy, uzavřeme, vložíme do kastrolu s vařící vodou a v troubě pečeme 30-45 minut.
-
3
Hotový puding necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.