Griliášový puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy lískové pražené
  • 120 g Strouhanka
  • 20 g Strouhanka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.0625 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 541.1 mg
  • Draslík 255.9 mg
  • Vláknina 4164 mg
  • Vitamín A 4164 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku přelijeme mlékem a necháme chvíli zvlhnout. Mezitím v míse smícháme máslo, prosátý cukr, žloutky a vanilku a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, utlučený griliáš, vlhkou strouhanku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek suché struhanky.

  • 2

    Formu vymažeme a vysypeme, vlijeme do ní těsto a v páře vaříme cca 60 minut. Puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.

  • 3

    Griliáš připravíme tak, že na ocelovou pánev nasypeme cukr a nasucho jej na plotně necháme zezlátnout. Poté jej smícháme s opraženými, nahrubo nasekanými ořechy. Přemístíme na plech a necháme vychladnout. Nakonec utlučeme v hmoždíři a prosejeme.

Komentáře k receptu