Sladkokyselá polévka s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 280 mg
- Vláknina 4052.4 mg
- Vitamín A 4052.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku a kousky chřestu. Potom chřest s cibulkou zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Část vařeného chřestu vyjmeme děrovanou naběračkou, ochutíme ho solí a pepřem, a potom ho rozmixujeme. Rozmixovaný chřest s kořením rozředíme smetanou a vínem a několik minut povaříme. Na závěr do polévky vrátíme odložený nerozmixovaný chřest a polévku dochutíme cukrem. Polévku podáváme horkou.