Vepřové kotlety s omáčkou ze zeleného pepře
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Šalotka
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1.5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 495.1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kotlety osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme 6-8 minut po každé straně. Kotlety vyjmeme na talíř a přikryjeme alobalem.
-
2
Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a osmažíme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku. Vmícháme sherry a povaříme 1 minutu. Přidáme propláchnutý, lehce nadrcený zelený pepř, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí a nakonec vmícháme smetanu.
-
3
Kotlety upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.