Houbový guláš se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 10 g Bujón natur hovězí
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 dl Smetana zakysaná 15%
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 774.8 mg
  • Vláknina 10959.8 mg
  • Vitamín A 10959.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Omyté rajče s paprikou, kterou zbavíme semínek, pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme dozlatova, přidáme pokrájené houby a dusíme je do doby, až se vyvaří všechna voda. Pak přimícháme rajče s paprikou, sladkou mletou papriku, kmín, pepř, sůl, promícháme a dusíme přibližně 2-3 minuty.

  • 3

    Znovu promícháme a zalijeme vodou. Když se guláš začne vařit, přidáme kostku hovězího bujonu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10-15 minut.

  • 4

    Kysanou smetanu smícháme důkladně s hladkou moukou a zamícháme ji do guláše. Povaříme ještě 2-3 minuty, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu