Houbový guláš se zakysanou smetanou
Suroviny
- 500 g Houby čerstvé
- 10 g Bujón natur hovězí
- 80 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 2 dl Smetana zakysaná 15%
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 774.8 mg
- Vláknina 10959.8 mg
- Vitamín A 10959.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Omyté rajče s paprikou, kterou zbavíme semínek, pokrájíme na malé kousky.
-
2
Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme dozlatova, přidáme pokrájené houby a dusíme je do doby, až se vyvaří všechna voda. Pak přimícháme rajče s paprikou, sladkou mletou papriku, kmín, pepř, sůl, promícháme a dusíme přibližně 2-3 minuty.
-
3
Znovu promícháme a zalijeme vodou. Když se guláš začne vařit, přidáme kostku hovězího bujonu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10-15 minut.
-
4
Kysanou smetanu smícháme důkladně s hladkou moukou a zamícháme ji do guláše. Povaříme ještě 2-3 minuty, dochutíme solí a podáváme.